Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Lente Rucolasoep!

De lente laat lang op zich wachten
Haal hem in huis met dit heerlijke recept voor Rucolasoep!

Anna-Maria van den Berg - Eten en WetenOver Anna Maria van Voedingspraktijk Eten& Weten
Anna Maria geeft op een leuke en speelse manier informatie over eten. Door persoonlijk advies of door je deelname aan praktische (online) workshops. Je vindt de workshop op haar website onder het menu contact/agenda.
Klik hier om contact te leggen met Anna Maria



En dan nu het recept voor Rucolasoep                        
Ingrediënten voor 2 personen                       

Hoeveelheid: Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knofloop, geperst of fijn gesneden
125 gram geschilde aardappel, in blokjes
8,5 dl (kippen) bouillon
 200 gram rucola +1 handje voor de garnering, gewassen
150 ml creme fraiche
zeezout en peper naar smaak
                                                                           
Bereiding:

1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 7 minuten op laag vuur.
    Laat het niet kleuren.
2. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe. Breng aan de kook en laat de
    aardappel in ca 20 minuten op niet te hoog vuur gaar worden.
3. Voeg, als de aardappel gaar is, de rucola toe en kook 2 minuten mee. Pureer
    met een staafmixer en zeef de soep. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht
    door de zeef. Gooi wat achterblijft in de zeef weg. Doe de gezeefde soep weer
    terug in de pan.
4. Voeg de creme fraiche toe en warm nog even door, maar laat het niet koken.
5. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de achtergehouden rucola.
    Eventueel nog een schepje creme fraiche erop doen.

Note: Dit is een recept van Marion Teuwen.

En we horen graag hoe de soep gesmaakt heeft!
Plaats je reactie hieronder.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web