Gratis Body Screen intake twv € 45,00

Voor wie via deze link een kadobon twv € 50,00 online bestelt!
En uiterlijk 28 februari 2013 een telefonische afspraak heeft gemaakt bij Djoj in Movements

van Djoj in Movements - holistische sportschool

Pijnvrij bewegen met Body Screen
Djoj-in-movements-logo-op-muurBody Screen is gebaseerd op het streven naar pijnvrij bewegen: functioneel, veilig en verstandig. Pijn is een indicatie dat er iets mankeert. Je lichaam zet dan een beschermingsmechanisme in werking: je past bewegingen aan om pijn te ontzien. Het effect kan zijn dat de klachten zich als een olievlek door het lichaam verspreiden. Compensaties en blokkades ontstaan. Body Screen gaat op zoek naar de oorzaak.

Body Screen kan achterhalen waar de oorsprong van de kwetsuur ligt. Door blokkades te verwijderen en compensaties ongedaan te maken, kan het lichaam weer functioneren zoals het hoort. Het bewustworden van hoe je lichaam werkt, geeft je het zelfvertrouwen om zelf bijtijds in te grijpen. Je zorgt voor je eigen gezondheid.

Persoonlijke doelen kunnen bijvoorbeeld zijn:
- preventie van blessures tijdens het uitoefenen van je beroep: bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, een kantoorbaan of een beroep
  waarbij je fysiek zwaar belastend werk verricht
- revalidatie na een blessure of ziek zijn
- ondersteuning bij het vinden van balans in de sportbelasting van je lichaam bij alle sporten: bijvoorbeeld golf, skiën, hardlopen

Zelfcorrigerend vermogen van het lichaam
Body Screen gaat over het zelfcorrigerend vermogen van het lichaam. De wijze van behandelen is vaak een verademing voor cliënten. De kracht van Body Screen zit ‘m in de eenvoud. Er wordt met diverse materialen gewerkt; een kussen, een stok, een bal, fitnesstoestellen en vooral, de persoonlijke aandacht en kennis van de Body Screen therapeut. Een analyse van het lichaam en haar beweging, zeer doordachte en eenvoudige oefeningen. Iedereen kan ermee aan de slag; in het Body Screen Centre, zelfstandig of via de computer.

Djoj in Movements
Body Screen wordt aangeboden bij Djoj in Movements in Den Haag. Met aandacht sporten en persoonlijke begeleiding in een sfeervol pand. Op de begane grond is het Gezondheids- en Sportgeneeskundig centrum gehuisvest, met wie Djoj in Movements nauw samenwerkt.

Ook is het mogelijk Body Screen op locatie toe te passen, bijvoorbeeld bij bedrijven of verzorgingstehuizen. Voor nadere informatie en/of een intake, kun je Djoj in Movements bellen gedurende de openingstijden.

Cliënten over Body Screen

"De kracht van de Body Screen methode bij Djoj in Movements is haar eenvoud. Na een analyse van een uur, volgde de diagnose en - het meest verbazingwekkende - de oefening waarmee het probleem werd opgelost. Na maanden tobben met een knieblessure, bleek dat mijn heup niet helemaal recht stond. Direct na de screening en het uitvoeren van de oefening, merkte ik het effect op mijn knie. Ik liep lichter. Wel moest ik de oefening thuis nog een paar weken blijven volhouden, slechts enkele minuten per dag. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je lichaam ook weer een reactie geeft. Bij mij bleek dat een reactie in de schouder, omdat de stand van mijn hele lichaam anders werd. Het duurde even voordat dat verdween."

“Na jaren veel gesport en gedanst te hebben, hield dat van het ene op het andere moment op, leek wel. Natuurlijk was dat een lang proces geweest, maar het moment dat je echt niets meer kunt en iedere beweging gevoeld wordt en pijnlijk is, is behoorlijk confronterend. Diagnose, heupdysplasie en zware slijtage aan heupen, onderrug en knie. Vervelend en vooral bewegingbeperkend. Via een goede vriend werd ik gewezen op Body Screen en met de nodige scepsis maakte ik een afspraak.  Wat prettig is het als er geluisterd wordt naar de klachten, deze serieus worden genomen en de juiste vragen worden gesteld. Ik voelde me eindelijk mens in mijn verhaal en niet een medische casus. Mijn scepsis is verdwenen, natuurlijk krijg je niet terug wat versleten is, maar met een aantal simpele oefeningen heb ik geleerd mijn lichaam weer in het gareel te krijgen en zijn mijn pijnklachten met 80 procent verminderd en wordt mijn mobiliteit nog steeds dagelijks beter. Ik heb een aantal gedetailleerde oefeningen voor thuis gekregen die eenvoudig te doen zijn, weinig tijd kosten en bijzonder effectief zijn. Een extra oefening ter correctie van plotselinge hevige pijn en ook deze werkt keer op keer. Body Screen helpt me om bewust met mijn lichaam bezig te zijn en op tijd te corrigeren.”

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web