Wat is APS Pijn Therapie?

APS Therapie is een micro electro therapie (MET) die de lichaamseigen zenuwimpuls, de actiepotentiaal, nabootst. De actiepotentiaal is een belangrijk signaal in het lichaam en vele processen in je lichaam zijn afhankelijk van dit signaal. Daarnaast wordt onder andere doorbloeding gestimuleerd met behulp van de APS prikkel.

Daarnaast wordt er in een verhoogde concentratie ATP vrijgemaakt, nl. 5 tot 8x meer dan normaal. ATP staat voor Adenosonetrifosfaat. Deze stof, ook wel de levensmolecule genoemd, zorgt voor het energie transport door het lichaam.

Actiepotentiaal

Een actiepotentiaal is een golf van elektrische ontlading. Actiepotentialen vormen een essentiële eigenschap van menselijk en dierlijk leven, maar komen ook voor in sommige planten. Ze maken het mogelijk om snel informatie te verzenden tussen verschillende weefsels. Met name het zenuwstelsel maakt uitvoerig gebruikt van actiepotentialen, om informatie tussen zenuwcellen onderling uit te wisselen, maar ook tussen zenuwcellen en andere delen van het lichaam, zoals spieren of klieren.

Adenosinetrifosfaat (ATP)

Adenosinetrifosfaat of ATP is een verbinding die in de celstofwisseling een sleutelrol vervult als drager van chemische energie.

Voor de meeste in de cellen spelende processen is energie nodig. ATP is de energiedrager van het lichaam die door het gebruik van APS therapie vele malen verhoogd wordt en daardoor kunnen alle processen in het lichaam verbeterd worden.

Verwijzing naar APS therapeuten vind je op deze website onder APS Pijn Therapie.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web