NLP, Neuro Linguistisch Programmeren


NLP is een verzameling krachtige technieken, waarmee je niet alleen de kwaliteit van je communicatie aanzienlijk verbetert, maar ook meer keuzemogelijkheden tot je beschikking krijgt.

Neuro: Je onderzoekt de wereld om je heen en filtert deze in eerste instantie via je zintuigen (neurologisch proces). De gevonden informatie sla je op in de vorm van beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaken. Op basis hiervan creër je, en iedereen op je heen, zijn eigen unieke model van de wereld.

Linguïstisch: Jouw ervaringen die worden gevormd door en liggen opgeslagen in dit wereldmodel, krijgen betekenis op het moment dat je ze in taal omzet. NLP helpt je begrijpen hoe je via taal je denken, gevoel en gedrag beïnvloedt.

Programmeren: Je interne processen hebben een structuur, waarin een bepaalde opeenvolging te onderscheiden is. De kunst is steeds de best werkende strategie te gebruiken voor het realiseren van het doel dat je je hebt gesteld. Hierdoor vergroot je je flexibiliteit, keuzemogelijkheden en effectiviteit.

Bron: Andromeda Academy, Middelie


Zoek je adressen voor NLP, Neuro Linguistisch Programmeren? Op deze pagina vind je verwijzingen naar een coach, therapeut, workshop, cursus of opleiding.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web