Ayurveda


Ayurveda is in de eerste plaats een natuurgeneeskunde. De wortels van de Ayurveda liggen in India. Ontstaan 5.000 a 6.000 jaar geleden en tot op heden nog steeds in ontwikkeling. Ayurveda is voor iedereen geschikt en is niet verbonden aan een godsdienst of geloofsysteem. Ayurveda bestaat uit twee woorden: ayur (van ayus) en veda. Ayus betekent in het Sanskriet 'leven' en veda betekent 'kennis, inzicht, weten'. Het samengevoegde Ayurveda kun je aldus vertalen als: 'kennis, inzicht in het leven'.

In de Ayurveda wordt gezondheid dan ook gezien vanuit een holistisch standpunt. Met alle aspecten van het menselijke leven wordt rekening gehouden: bewustzijn, lichaam, gedrag en omgeving. De ayurveda omvat aldus vele aspecten, waaronder het activeren van zelfgenezingsmechanismen door transcendente meditatie, ayurvedische massage, vedische klank- en muziektherapie, yoga, ademtherapie, ayurvedische polsdiagnose, vedische astrologie (yotisch), adviezen voor een uitgebreide, individuele voeding, ayurvedische reinigingskuren en gebruik van plantaardige en minerale voedingssupplementen.


Zoek je adressen voor Ayurveda? Op deze pagina vind je verwijzingen naar een coach, therapeut, workshop, cursus of opleiding.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web