Hoe werkt NEI®?

NEI® richt zich op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Je zult de relatie gaan zien tussen je gevoel en je gedrag. Zolang je bewuste en onbewuste niet overeenstemmen (niet congruent zijn) kost dat energie.

NEI® werkt met de semantische responstest. Dit is een spiertest. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je bewust iets zegt waarmee het onderbewuste incongruent is, er een spierverslapping optreedt. Met de spiertest wordt getest of iemand congruent is met wat hij of zij zegt te willen of zegt te zijn. Vervolgens test de NEI® practitioner de reflexpunten van de organen af en vindt de emotie die bij de incongruentie hoort. Door specifieke vraagprotocollen wordt de allereerste situatie waarin de emotie is ontstaan opgespoord. In die situatie is een incongruentie ontstaan tussen de linker- (verstand) en de rechterhersenhelft (gevoel) dat als gevolg heeft gehad dat de emotie niet is verwerkt en als een soort ‘emotioneel virus’ in de cellen van het lichaam is opgeslagen. De ontdekkingsreis naar deze eerste emotie is niet alleen spannend, maar leidt ook tot bewustwording van de reden waarom je jezelf saboteert. Ook lichamelijke klachten hebben vaak onderliggende negatieve emoties, die het genezingsproces belemmeren.

De integratie
Als het hele plaatje waarin de emotie ooit is ontstaan rond is en er bewustwording is in het effect dat deze emotie nu nog op het gedrag van iemand heeft, worden door middel van een speciale techniek de linker- en de rechterhersenhelft in balans gebracht. Hierdoor kan de blokkerende emotie onmiddellijk vrijkomen en worden losgelaten. De behandeling wordt meestal als plezierig ervaren. Het geeft opluchting en energie. Een behandeling duurt vaak maar enkele sessies. Dus geen lange therapie.
Verder kan er gewerkt worden om fysieke klachten verhelpen en ziekten te voorkomen, de NEI Coach kijkt naar voeding en het eventueel inzetten van ondersteunende remedies.

Verwijzing naar coaches en therapeuten vind je op deze website onder NEI, Neuro Emotionele Integratie.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web