Chakra Healing


Een chakra is een energiecentrum van je lichaam. De chakra's bevinden zich in je energielichaam en zijn niet fysiek waarneembaar. Via deze chakra's neem je energie op uit de kosmos. De chackra's zorgen voor verdeling van de energie naar de verschillende lichaamsdelen. Je lichaam geeft op zijn beurt weer energie via de chakra's aan de kosmos af. Er is sprake van een constante uitwisseling van energie. Vergelijkbaar met de constante uitwisseling van energie (adem) via de longen.

Een chakra is ook een schakel tussen de energiebanen in je lichaam en je geest of bewustzijn (je denken en voelen). Wanneer je chakra's niet goed functioneren, dus niet goed energie opnemen of doorgeven, spreken we van een blokkade. Een geblokkeerde chakra geeft dan ook aan dat er iets niet helemaal correct verloopt in de wisselwerking tussen geest en lichaam. Stress, spanning, onverwerkte emoties, een vastgeroest gedragspatroon, een belemmerende of negatieve overtuiging kunnen oorzaken zijn van een geblokkeerde chakra. Je voelt en ervaart dit bijvoorbeeld door fysieke of emotionele klachten, een relatie die niet goed loopt of problemen op je werk. Een chakra healing geeft je de mogelijkheid de energie door de chakra's weer te laten stromen. Je ervaart nieuwe ruimte, waarmee je je problemen of klachten op een andere verruimde manier kunt bekijken en aanpakken.


Zoek je adressen voor Chakra Healing? Op deze pagina vind je verwijzingen naar een coach, therapeut, workshop, cursus of opleiding.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web