Reiki


Reiki als healing methode is een manier om de altijd aanwezige universele levensenergie door te geven aan jezelf of aan anderen. De natuur doet dat uit zichzelf: plant, dier en mens groeien en reproduceren als 'vanzelf'. Met healing methodes als Reiki heb je een manier in handen om bewust levensenergie door te geven. Het lichaam van degene die de reiki ontvangt reguleert volgens natuurlijke principes de levensenergie en brengt het naar plaatsen waar de levensenergie nodig is, waar het blokkades en onbalansen kan opheffen. Reiki is daarbij geen methode om te genezen al kunnen er wel genezingen plaatsvinden. Reiki is wel ondersteunend bij een genezingsproces, verhoogd het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest en verhoogt de algemene staat van ontspanning en welbevinden.

Reiki is herontdekt door Dr. Mikao Usui uit Japan. Het Usui systeem is daarmee het oorspronkelijke reiki systeem. Later zijn andere vormen van reiki ontstaan, zoals bijvoorbeeld de TeraMai Reiki en de Shambhala Reiki. 


Zoek je adressen voor Reiki? Op deze pagina vind je verwijzingen naar een coach, therapeut, workshop, cursus of opleiding.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web