Voeding en Gezondheid


Er is in deze tijd veel te doen en te zeggen over voeding en gezondheid. De invloed van de luxe winkelschappen, van de industrialisatie van onze voeding is groot. Zo zijn we gewend geraakt aan fast food. Daarnaast zien we ook de opkomt van voedingssupplementen. Met al deze ontwikkelingen wordt in ieder geval steeds duidelijker dat er een directe relatie is tussen voeding en gezondheid. Een gezegde die steeds vaker de ronde doet, drukt deze relatie ook uit: je bent wat je eet.

Eten en voeding is overigens niet hetzelfde. Alles wat je in je mond kunt stoppen en wat je spijsverteringskanaal accepteert kun je als eten beschouwen. Maar is dat eten ook voeding? Is een vette hamburger voeding? Is patat voeding? Is een kroket voeding? Nee, deze lekkere hapjes kun je nauwelijks voeding noemen. Waarom? Omdat de hoeveelheid en verscheidenheid voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te functioneren in deze etenswaren nauwelijks te vinden zijn. Zeker niet in de juiste combinatie.

Wil je meer weten over gezonde voeding of een persoonlijk advies ontvangen? Kijk dan voor adressen in jouw buurt voor voedingsadvies. Inspiratie voor (ondersteunende) gezondheidsproducten vind je op deze pagina. Klik op de categorie van je keuze. Bij elke categorie vind je inhoudelijke informatie en verwijzingen naar deelnemers voor de besteding van je Alternatieve Kadobon. Je kunt ook direct naar een overzicht van deelnemers voor Voeding en Gezondheid gaan door op deze link te klikken: deelnemers overzicht 'Voeding en Gezondheid'.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web