Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Online cursus Sprookje Schrijven

engelLaat je meevoeren naar de betoverende wereld van de sprookjes!

Lang geleden was er eens een sprookje dat graag verteld wilde worden.
Zij dacht: 'Wat moet ik doen, zodat mijn woorden eindelijk eens gehoord worden?' Ze piekerde en peinsde, maar wist het echt niet. Tot op een dag een verhalenverteller voorbij kwam. Hij zei: 'Je moet zorgen dat je in iemands hoofd terecht komt, dan gaat het borrelen en bruisen en moet het er op een gegeven moment uit. Zo doe ik dat ook.'

'Maar hoe doe ik dat?' zei het sprookje, ik kan toch niet zomaar in iemands hoofd kruipen?' 'Nee dat kan niet, maar er zijn wel manieren om stukjes van jouw sprookje achter te laten. Je kunt verhalen in dromen laten zien, iemand ineens wat beelden geven of een bepaald woord of een naam steeds laten terugkomen. En als je geluk hebt, blijft er iets hangen en gaat die persoon met het stukje verhaal aan de slag.' 'Oh ja, dat zou fijn zijn', zuchtte het sprookje. 'Ik ga meteen hier en daar wat ideeën los laten.' En met een enorme vaart vloog het sprookje weg. Wie weet zien we nog iets van haar terug ...

Online curus Sprookje Schrijven
In drie delen ga je je eigen sprookje schrijven. Misschien heb je nu al stukjes verhaal, maar misschien ook niet. Dat maakt helemaal niet uit voor het sprookje dat door jou geschreven wil worden.

In de online cursus ga je op zoek naar de fasen en de symboliek in sprookjes en kijk je hoe andere verzamelaars en schrijvers het aangepakt hebben. Het grote voordeel van de online-cursus is dat je zelf kunt bepalen wanneer en waar het jou uitkomt om aan je sprookje te werken. Je krijgt steeds een onderdeel via de email gestuurd. Je maakt de opdrachten en stuurt jouw antwoorden terug. Marieke geeft vervolgens feedback en stuurt het volgende onderdeel van de cursus op. Aan het einde van de cursus heb je jouw eigen sprookje geschreven.

Praktische informatie
Kosten: €90,- en voor mensen met U-pas (voor bewoners in en om Utrecht met een laag inkomen) €75,-

Wil je meer weten? Heb je nog vragen over deze cursus? Of wil je je meteen aanmelden? Neem contact op met Marieke Verkerk van Praktijk Naar Binnen.

PS. Marieke heeft zelf naar aanleiding van een verhalenwedstrijd met veel plezier het sprookje 'Het Gouden Muntstuk' geschreven. De tekst kun je vinden op de weblog van 'Naar Binnen' (zie het bericht 'Een sprookje schrijven' 27 maart 2010).

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web