Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Cursus Energetische meditatie

Een goed gevoel wat je hebt, raak je zeker kwijt.
Een goed gevoel dat je bent, daar doe je je hele leven mee.

Kitty Hamelijnck pasfotoWat is meditatie?
Over meditatie bestaat heel wat verwarring. Meditatie in zijn zuiverste vorm is met de ogen dicht stilzitten en proberen in het lichaam en geest onbeweeglijk te zijn. Dit valt niet mee als je daarmee begint. De hersenen zitten ons het meest in de weg. De hersenen zijn gemaakt om dingen te onthouden of te berekenen, maar ze produceren ook gedachten en dat gaat in een enorm hoog tempo. Het is een constante stroom van gedachten in je hoofd. Veel mensen hebben zelfs de neiging zich te identificeren met deze gedachtenstroom.
“Je bent wat je denkt” is niet voor niets een bekende uitspraak. De hersenen zijn slechts een onderdeel van ons lichaam, net als bijvoorbeeld de spijsvertering, Maar waarom kiezen we juist de hersenen uit tot meest indrukmakende orgaan? We identificeren ons toch ook niet met onze maag?

Wat we met mediteren willen bereiken is de stroom van gedachten te kalmeren of stil te leggen.

Als we de gedachten vergelijken met witte wolkjes, die voorbij trekken aan de mooie blauwe hemel. Dan is wat we willen bereiken, door middel van meditatie, dat we bij de mooie blauwe hemel zelf komen waar alle wolkjes verdwenen zijn. Dat is heerlijk vertoeven. De ‘ruis op de lijn’ is verdwenen. Je kunt helderder denken dan ooit, maar het wordt niet meer vertroebeld door allerlei ‘onbenulligheden’.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat meditatie uitgroeit van een kwartiertje per dag naar een permanente staat van bewustzijn.

Een monnik vroeg aan zijn leraar hoe hij het beste kon mediteren.
Het antwoord was: “Liggend, zittend, staand en lopend, dus eigenlijk altijd”.

Deze permanente staat van meditatie is het uiteindelijke doel van deze cursus. Dit bereik je niet in één dag, dus we gaan daar grondig mee aan de slag. Iedere cursusdag is bijzonder, want het is erg leuk om de oefeningen te doen en jezelf als ‘studieopject’ te bekijken. Hoe meer je oefent, hoe verder je zult komen in meditatie, maar het minste wat je kunt overhouden aan de cursusdagen is een fijn gevoel.

Het bewustzijnsproces zal je leven in positieve zin, maar ook blijvend veranderen.
Er is geen weg terug.
Alsof je dit ooit nog zou willen…..!

Effect van energetische meditatie op de gezondheid
Door toepassing van Energetische Meditatie verbetert de gezondheid aanzienlijk. De ademhaling wordt dieper en minder oppervlakkig, waardoor je meer zuurstof op kunt nemen in je bloed, je organen beter van bloed worden voorzien en je lichaamsfuncties hierdoor verbeteren, de bloeddruk normaliseert en het immuunsysteem wordt versterkt.

Ook kunt je je energiehuishouding zelf gaan sturen door het gebruik van de in de training geleerde oefeningen. Zo kun je bepaalde lichaamsfuncties of energieën stimuleren of  juist ‘afremmen’. Je kunt op deze manier onder andere gemakkelijker afvallen door de stofwisseling te verhogen, verslavingen beter onder controle krijgen of geheel stoppen, stress voorkomen, ‘chronische’ vermoeidheid stopzetten, het zelfgenezend vermogen van het lichaam verbeteren, het verouderingsproces afremmen, de doorbloeding verbeteren, waardoor de conditie van huid en haar verbetert. Je kunt de conditie van je lichaam ermee optimaliseren.

Energieblokkades
Als je je energie vrijelijk wilt laten stromen, zul je te allen tijde blokkades tegenkomen die voorkomen dat de energie goed kan doorstromen. Deze blokkades zijn vaak ‘geparkeerde’ emoties. Schrik hier niet van, want in de energetische meditatie training leer je  juist beter omgaan met deze emoties. Het is onmogelijk om diep in meditatie te gaan en deze emotionele blokkades te negeren. Als je dus niet zou willen kijken naar deze blokkades, kun je maar mediteren tot een bepaald niveau. Je zult wel een ontspanning ervaren en je gedachten kun je misschien wel wat tot rust laten komen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Dit is vaak ook de reden waarom mensen mediteren lastig vinden en het snel opgeven.

Door toepassing van Energetische Meditatie leer je juist gemakkelijker omgaan met emoties
Emoties zijn primair energieën die voelbaar en zelfs meetbaar zijn. Emoties horen bij het leven, ze zijn als het ware ‘de kleuren van het leven’. Het wordt pas een probleem als die emoties blijven hangen, met je aan de haal gaan, je functioneren beïnvloeden en blokkades veroorzaken, die zich uiteindelijk in het fysieke lichaam zullen manifesteren in de vorm van pijn of ziekte. Door de energie, die bij deze emoties hoort, in beweging te brengen kunnen de emoties ook weer wegvloeien. Zodra de energie stagneert blijf je last houden van de bijbehorende emotie. In de energetische meditatie training leren we allerlei ’trucjes’ om de energie beter te laten doorstromen. Dit zal het leven een stuk gemakkelijker en aangenamer maken. Eigenlijk kun je héél veel bereiken door het dagelijks toepassen van Energetische Meditatie.

Praktische informatie
De lessen zullen plaats vinden op 10 zaterdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt gegeven door Kitty Hamelijnck, zij is gecertificeerd EM-trainer.

Data:
19 januari, 9 februari, 2 en 23 maart, 13 april, 11 mei, 1  en 22 juni 2013.
Zomervakantie in julie en augustus.
7 en 28 september 2013

Kosten:
De kosten: € 999,00 inclusief btw. Ook inclusief het EM-cursusboek, EM-werkboek, syllabus en werkschrift. Je kunt ook betalen in 8 termijnen van € 130,00 inclusief btw.

Plaats:
De cursus wordt gegeven in de praktijk van Kitty Hamelijnck, Gopala Natuurgeneeskunde in Rotterdam.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web