Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Lezing Mindfulness en Meditatie door de Tibetaanse leraar Tulku Sonam Choedup Rinpoche

MecSpirit lezing mindfulness en meditatie 409Tulku Sonam Choedup Rinpoche, een directe leerling van de Dalai Lama, is een Tibetaanse Boeddhistische Leraar. Sinds zijn vlucht uit Tibet over het Himalaya-gebergte naar India woont hij in het Namdroling klooster in India, waar hij boeddhistisch onderwijs geeft aan monniken binnen de Nyingma traditie.    

Tulku Sonam is een inspirerende leraar en een voorbeeld voor wie wil leren om met meer vertrouwen in het moment te leven. Zijn lesmethode is eenvoudig, voor iedereen te begrijpen en direct toe te passen.      

Mindfulness    
Rinpoche vertelt ons hoe we mindfulness in ons dagelijkse leven kunnen toepassen. Mindfulness betekent: leven met aandacht. Het is doelgericht leven, leven in het hier en nu, leven zonder oordeel. Mindfulness komt voort uit het Boeddhisme. Tijdens de lezing leren we hoe we met open aandacht en meer in het hier en nu kunnen leven. Zo wordt het eenvoudiger om stress en spanning te voorkomen.    

Meditatie    
Meditatie betekent vrij vertaald uit het Tibetaans 'je bekend maken met'. In het Boeddhisme wordt meditatie beoefend om de eigen geest te leren kennen. We raken gewend aan positieve manieren van denken en we verminderen onze negatieve denkwijze.    

Rinpoche legt ons op eenvoudige wijze de basisprincipes van meditatie uit. Ook gaan we gezamenlijk mediteren; een mooie kans dus om te mediteren met een gerealiseerd meester!    

Vraag- en antwoordsessie
    
Heb je vragen?
Tulku Sonam Choedup Rinpoche beantwoordt ze graag tijdens de vraag- en antwoordsessie aan het einde van de lezing.    

Praktisch informatie
Toegangsprijs € 15,00, incl koffie/thee 
Een groot deel van deze opbrengsten gaan naar de bouw van een school in Tibet 
Lezing in eenvoudig te begrijpen Engels

Datum: 29 april
Tijd: 20.00 - 22.00
Locatie: Stichting Mec Spirit, Javalaan 24, 3742 CP  Baarn.

Neem voor aanmelding contact op met Monique Bijloo van Stichting Mec Spirit.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web