Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Tips bij verbranding door zon of warme pan

brandende-zon1Niet alleen zonnebrand kan met Jin Shin Jyutsu worden behandeld, ook andere verbrandingen (bijvoorbeeld aan hete pannen), of als je oververhit bent geraakt of een zonnesteek hebt opgelopen. Een klant vertelde Henny dat ze vlak voor hun afspraak zich pijnlijk had gebrand aan een pan bij het koken. Ze liet Henny haar verbonden pols zien. Tijdens hun gesprek heeft Henny 20 minuten haar pols om het gebied van de verbranding vast gehouden. De volgende dag liet ze Henny weten dat de plek nauwelijks meer pijnlijk was en onverwacht snel herstelde.

Wat kun je doen bij verbranding van de huid of oververhitting van het lichaam?
Naast de reguliere EHBO en verzorging kun je Jin Shin Jyutsu (Zelf)hulp toepassen.

1. Leg beide handen op de huid naast de verbrande plek. Of houdt je handen, rechts boven links, vlak boven de aangedane plek als het te pijnlijk is om de huid direct aan te raken.

2. Houd beide kuiten vast in het midden van de achterzijde van het onderbeen. Dit helpt het lichaam om af te koelen. Je kunt dit doen met gekruiste armen of armen gewoon naast elkaar.

3. Houd met je linkerhand de achter/zijkant van de linkerkuit vast, ongeveer een handbreedte onder buitenkant van de knie en houd met je rechterhand de buitenkant van de linkerenkel, ter hoogte van de hak vast.

Je kunt al deze drie mogelijkheden elk tot 20 minuten, zolang als je tijd hebt, toepassen. Eventueel kun je het enkele malen op een dag herhalen tot de hitte uit het lichaam / de huid is, de roodheid is afgenomen of de pijn is verminderd. Neem vanzelfsprekend wel de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht (bijv. niet te lang in de zon), pas gebruikelijke EHBO /  wondverzorging toe en raadpleeg een arts als dat nodig is.

Zelf Jin Shin Jyutsu leren toepassen?
Geef jezelf dan op voor een dagworkshop Jin Shin Jyutsu op 22 september in Delft. Voor meer informatie en inschrijving kun je terecht bij Henny.

Henny Cramers pasfotoDeze tip is afkomstig uit de helingskunst Jin Shin-Jyutsu.
Aangeboden door Henny Cramers, Praktijk voor Levenskunst.

Jin Shin-Jyutsu is een helingskunst die op anderen, en vooral ook op jezelf toegepast kan worden. Henny Cramers biedt zowel individuele sessies, als lessen om deze kunst op jezelf toe te passen.

Jin Shin Jyutsu wordt toegepast op de vingers en tenen, en op de energiesloten. Op ons lichaam bevinden zich zowel aan de linker- als aan de rechterzijde 26 energiesloten. Dit zijn specifieke gebieden op energiestromen in ons lichaam, die als veiligheidsklep functioneren. Indien een energiestroom geblokkeerd raakt, kan zich dat manifesteren in één of meerdere engergiesloten. Door energiesloten te openen kunnen blokkades opgeheven worden en kan energie weer stromen. Hierdoor worden energietekorten of -overschotten weer in evenwicht gebracht.

Het openen van een energieslot gebeurt door een hand op het energieslot te houden of door de handen in een bepaalde volgorde op verschillende energiesloten te houden. Dit gebeurt zonder druk uit te oefenen en kan gewoon over de kleding. De handen fungeren als 'startkabels' om blokkades vrij te maken en de energiestroom weer in balans te brengen.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web