Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Heerlijk recept voor Wortelcakejes!

Als je aan taartjes denkt, denk jij dan aan Wortelcakejes?
Op een ontdekkingstocht naar lekker en gezond is dit recept zeker de moeite waard! We horen graag hoe het jou heeft gesmaakt. Laat je je reactie onderaan deze pagina achter?

Anna-Maria van den Berg - Eten en WetenOver Anna Maria van Voedingspraktijk Eten& Weten
Anna Maria geeft op een leuke en speelse manier informatie over eten. Door persoonlijk advies of door je deelname aan praktische (online) workshops. Je vindt de workshop op haar website onder het menu contact/agenda.
Klik hier om contact te leggen met Anna Maria



En dan nu het recept voor Wortelcakejes                        
Ingrediënten voor 12 cakejes:                       

Hoeveelheid: Ingrediënten:
100 gram wortel
2 eieren
50 gram rietsuiker of oerzoet
1 dl zonnebloemolie (high oleïc)
100 gram gebuild tarwemeel en bakpoeder of
zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
1/2 geraspte schil van een biologische sinaasappel
40 gram gemalen pecannoten
snufje zout
papieren cakevormpjes en een muffinblik
                                                                           
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius
2. Rasp de wortel fijn.
3. Klop met de mixer in een kom de eieren met de suiker of het oerzoet luchtig.
4. Mix er de olie door totdat het goed gemengd is.
5. Schep er met een lepel het meel doorheen, een snufje zout, de kaneel, de rasp
    van de sinaasappel, de gehakte noten en de wortel/pompoen.
6. Verdeel het beslag over 12 cakevormpjes tot net onder de rand en bak ze
    in ongeveer 15 minuten gaar. De cakejes zijn gaar als je er een vork in kunt
    prikken zonder dat er beslag aan blijft zitten.

In dit recept gebruik je olie in plaats van roomboter. Olie bevat meer onverzadigde vetten dan boter en dat is een welkome afwisseling. Gebruik wel een olie die geschikt is om op hoge temperaturen te verhitten, zoals high oliëc zonnebloemolie of frituurolie. Je kunt zelf kiezen welk zoetmiddel je gebruikt. Oerzoet kleurt de cakejes donkerder, maar ze krijgen wel een extra lekkere smaak.

En we horen graag hoe de notenballetjes je gesmaakt hebben!
Plaats je reactie hieronder.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web