Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Creëer jouw opgeruimde leven: dat kan echt!

boek-180-hoogOpruimen lijkt zo eenvoudig: je hebt rommel waar je je aan ergert en je gaat dat opruimen. Maar zo simpel ligt het niet. Want opruimen betekend dan ineens geconfronteerd worden met leuke en minder leuke herinneringen aan vroeger. Spullen weggooien blijkt in dat gevel moeilijk te zijn. Hoe ga je te werk?

Met deze invalshoek gaan de auteurs van het boek 'Opgeruimd leven in je huis' in op emoties die aan je spullen kleven en hoe je die kunt loslaten. In het boek vertellen ze hoe je moeiteloos kunt opruimen, namelijk als je weet waarvoor je het doet. Opruimen wordt leuk als je het op jouw manier mag doen. De beschrijving van negen basis-opruimstijlen helpt je om jouw unieke opruimstijl te ontdekken. De opruimstijlen zijn gebaseerd op het Enneagram.

Om je te laten proeven van wat er bij jou loskomt als je met opgeruimd leven aan de slag gaat, stellen we je twee vragen:

Wat doet opruimen met jou?
Wat komt er bij je op bij het onderwerp opruimen?
Wat zijn je associaties, gevoelens, gedachten als je dat woord hoort?

Opruimstress
Wanneer raak jij in de opruimstress? Omschrijf wat er dan met je gebeurt: wat doe je, hoe voel je je, wat denk je over jezelf en anderen? (Bijvoorbeeld: Loop je weg? Stel je uit? Ga je de confrontatie aan met anderen? Ga je harder werken of gooi je juist het bijltje er bij neer?)

Merk op wat er met je gebeurt als je deze vragen beantwoord. Het gaat goed als je weerstand voelt: dat is namelijk een teken dat er iets is rondom het thema opruimen dat je kunt onderzoeken. Het betekent ook dat de methode Opgeruimd leven in je huis voor jou gaat werken.

We durven dat te zeggen op basis van onze ervaringen die we met de principes uit het boek 'Opgeruimd leven in je huis' hebben opgedaan.

Wil je meer weten? Wil je actief aan de slag om jouw opgeruimde leven te creëren? Ga dan naar onze website www.opgeruimdleven.nu en vraag de scan aan.

Naar de persoonlijke pagina van Yvonne de Bruin en Sonja Buijs van Opgeruimd Leven.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web