Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

ONTSPAN OEFENING: Herfst, de natuur veranderd, trekt zich terug

In de Herfst trotseren we de grillige wind, regen en gure tijden.

Een tijd waarin we na de energieke lente en zomer waar alles tot bloei wordt gebracht weer naar binnen mogen keren en uit mogen rusten. Maar deze veranderingen in het weer, kunnen ons soms ook uit balans brengen. Alsof we letterlijk omver gewaaid worden. Deze oefening helpt je je weer stevig met beide voeten op de grond te verankeren.

Ontspan oefening:

Tadasana -
berghouding

Houding: Zet je voeten op Heupbreedte en begin vanaf de voeten het lichaam recht op elkaar te stapelen. Merk of je je bekken goed onder je houdt, zonder in de rug te hangen of in de knieën. De knieën zijn van het slot, de rug is zacht opgestrekt vanuit het stuitgebied. Het borstbeen is licht opgetild zodat je ruim kunt ademen en de schouders naar achteren gedraaid en ontspannen. Het hoofd staat recht op de romp met de kin licht ingetrokken en de kruin richting de lucht.

Beweging: In deze houding begin je rustig te cirkelen of heen en weer te wiegen op de voeten. Je masseert en grondt je voeten nu. Je voelt de binnenkant, buitenkant, hiel en voorvoet van de voeten. Adem rustig in en uitademend buig je door je knieën, terwijl je bovenlichaam rechtop blijft. Voel hoe je voeten in de grond worden gedrukt en herhaal dit een aantal keer. Strek je benen dan weer zachtjes op en sluit maar eens je ogen en herhaal het cirkelen, probeer je balans te vinden, daar waar je niet omver kan worden geduwd door wat voor omstandigheid ook. Stop dan en voel na, voel je letterlijk een onverwoestbare verstilde berg.

Extra: Je kunt om de oefening te versterken, de armen om een inademing omhoog tillen tot de handpalmen elkaar vinden boven het hoofd en zo een aantal ademingen in deze houding plaatsnemen. Je handen symboliseren de punt van de berg, je kunt als je wilt je voeten iets verder uit elkaar plaatsen.

Affimeer: Ik sta stevig als een berg, ik ben in balans.

Aangeboden door:

Deze oefening is aangeboden door Esther Dijkman van Solide Yoga. Voor meer informatie of contact klik op haar naam.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web