Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Tip: Ontspannen kun je overal .. en onmiddelijk

Yin Shin-Jyutsy alledaagse stressAlledaagse stress en drukte doet sommigen al naar de winterzon verlangen. Een volgende vakantie als remedie voor spanningen die elke dag weer worden opgebouwd. Onwillige computerapparatuur, kapotte apparaten, Kafkaëske situaties bij grote instanties, of kinderen die precies het tegengestelde willen van wat jij vraagt. En dat allemaal juist op het moment dat je het het minst kunt gebruiken.

Toen ik klein was, werden die situaties al op de Duitse TV gebruikt om sigaretten aan te prijzen, met als pay off: “Geh nicht in die Luft, nimm ein HB”. En dat is exact wat we vaak neigen te doen: iets buiten ons zoeken om weer wat tot ontspanning te komen. Probeer het eens anders: houd simpel je pols vast, aan de buitenkant van je arm, daar waar je pols overgaat in de hand (zie afbeelding). Je “startkabelt” dan Energieslot 17, “ontspanning van geest en zenuwen”. Een gezondere, snellere en goedkopere manier om te ontstressen. Zo kun je bewust toepassen wat we vaak al intuïtief doen: kijk maar eens hoe veel mensen hun pols vasthouden tijdens gelegenheden die gepaard gaan met spanningen, zoals recepties en begrafenissen.

Henny Cramers pasfotoDeze tip is afkomstig uit de helingskunst Jin Shin-Jyutsu.
Aangeboden door Henny Cramers, Praktijk voor Levenskunst.

Jin Shin-Jyutsu is een helingskunst die op anderen, en vooral ook op jezelf toegepast kan worden. Henny Cramers biedt zowel individuele sessies, als lessen om deze kunst op jezelf toe te passen.

Jin Shin Jyutsu wordt toegepast op de vingers en tenen, en op de energiesloten. Op ons lichaam bevinden zich zowel aan de linker- als aan de rechterzijde 26 energiesloten. Dit zijn specifieke gebieden op energiestromen in ons lichaam, die als veiligheidsklep functioneren. Indien een energiestroom geblokkeerd raakt, kan zich dat manifesteren in één of meerdere engergiesloten. Door energiesloten te openen kunnen blokkades opgeheven worden en kan energie weer stromen. Hierdoor worden energietekorten of -overschotten weer in evenwicht gebracht.

Het openen van een energieslot gebeurt door een hand op het energieslot te houden of door de handen in een bepaalde volgorde op verschillende energiesloten te houden. Dit gebeurt zonder druk uit te oefenen en kan gewoon over de kleding. De handen fungeren als 'startkabels' om blokkades vrij te maken en de energiestroom weer in balans te brengen.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web