Individuele begeleiding

Tekentherapie en de tekentaal
Kleur je Leven
Gerda Prins
Gerard Doustraat 23
3781 EH Voorthuizen
Gelderland / Nederland
06-22500755

www.kleur-je-leven.nl
Bestedingscategorieën Intuitief Tekenen
Tarief per uur € 75,00
Beroepsvereniging 
Ja
Ziektenkosten verg.
Ja


(therapie wordt door een aantal zorgverzekeraars
vergoed vanuit het aanvullende pakket)


De taal van tekens. Tekenen is een natuurlijke manier om wat innerlijk leeft en belangrijk is naar buiten te brengen en te laten zie
n. De hele dag komt er via onze zintuigen informatie tot ons. Al denkend en voelend verwerken we deze informatie. Niet al deze informatie dringt door in ons bewustzijn. Bewust en onbewust verbinden we ons met deze informatie. We maken met ons voorstellingsvermogen een beeld en dit beeld krijgt be-teken-is. Een beeld wat je verdringt is als een bal die je onder water probeert te houden, en dat kost veel energie. Wanneer zo’n beeld in het bewustzijn mag worden toegelaten werkt dat bevrijdend. Op dat moment kun je zelf bepalen hoe je er mee om wilt gaan.

Ieder mens wil gezien, gehoord, be
grepen en aangeraakt worden. Dit zijn de 4 pijlers waarop de tekentherapie rust. Tekentherapie is een doeltreffende manier om naar eigen vermogen beeldend en energetisch te werken. De eigen beelden roepen gevoelens, emoties op. De bewustwording, samenhang en herkenning hiervan is het doel van de tekentherapie.

Door in gesprek te gaan met deze getekende beelden krijg je inzicht in eigen patronen en energie.
De tekentherapeut helpt om dat inzicht te vertalen naar lichaam, gevoel en leven. Om de beelden te verwerken en te bewerken. Welke emotionele, fysieke en mentale reacties roepen ze op en hoe ga je daar mee om? Dit door op zoek te gaan naar het zelfhelend vermogen wat zichtbaar is in iedere tekening. In iedere sessie werk je aan oude patronen, blokkades om zo met nieuwe inzichten verder te kunnen.
 
De tekentherapeut maakt gebruik van moderne en oeroude technieken. B.v. psychosynthese, lichaamswerk, inductiemethodes zijn belangrijke elementen.

Voor wie?
Tekentherapie is geschikt voor o.a.  chronische klachten, vastgelopen overtuigingen, crisis in de levensloop, relatieproblemen, zielenpijn, verlies, depressie.

Gerda Prins is gediplomeerd tekentaal therapeut, coach en docent.  Gerda is aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekentaal en RBGN. Een kennismakingsgesprek is gratis.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web