Reis

Ed
Vakantie - Cursus Ontspanningsmassage met technieken uit Rebalancing
Praktijk Rebalancing en Trager Groningen
Ed Bodewes
Bieslookstraat 2
9731 HG Groningen
Groningen / Nederland
0505717639
0618347644

www.rebalancing-lichaamswerk.nl
Bestedingscategorieën Ontspanningsmassage, Rebalancing
Locaties Hennezel - Lorraine
Websites Massagecursussen Groningen, Frankrijk en Duitsland
Prijs vanaf € 205,00


In deze cursus leer je een totale ontspannings-massage te geven met technieken uit Rebalancing. Het is een langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken. Ook de kunst van het ontvangen komt aan bod. Aansluitend bij de vakantiesfeer staan ontspannen en genieten voor ontvanger én gever deze week centraal. Je kunt alleen komen of samen met je partner of een vriend(in). Ervaring met massage is niet nodig.

Wat gaan we doen?

We beginnen steeds met een aandachtoefening en beknopte anatomie. Je leert zachte vormen van massage, de gewrichten te ontspannen en spieren en weefsels diep te masseren. Een vaste structuur van eenvoudige én effectieve handelingen helpt je (zeker in het begin) bij het aanleren van de massage. We leren je om te masseren vanuit ontspanning, aanwezigheid en plezier, onder meer door te masseren vanuit je gewicht en niet met spierkracht. Je bent hierdoor ook als gever na de massage verkwikt en energiek. We gebruiken massagetafels en natuurlijke olie.

Het cursusprogramma vloeit voort uit een cursus die gedurende ruim twee decennia vanuit Rebalancing is ontwikkeld. Deze cursus wordt op meerdere plaatsen in Nederland en België aangeboden door gediplomeerde Rebalancers. 

Deze zomerse cursusweek in Frankrijk en Groningen wordt gegeven door Ed Bodewes. Hij is aangesloten bij het Platform Rebalancing® Nederland en de Vereniging Trager® Approach Nederland.

Waarom massage vanuit Rebelancing?

Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken kunnen erdoor verminderen. Massage zorgt voor een moment van rust en aandacht. Je voelt je na een massage vrijer, lichter en weer nieuw. 

Iedereen kan intuïtief aanraken en masseren. Maar wil je goed leren masseren en vertrouwen krijgen in wat je doet dan is het prettig om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken. Deze leer je tijdens de basiscursus. 

Vanuit de Rebalancing visie zit de kwaliteit van een massage niet alleen in de technische handgrepen. Het gaat ook om de kwaliteit van aanraken, om het invoelend vermogen van de masseur en de mogelijkheid om bewust en zonder oordeel aanwezig te blijven bij de aanraking. En: waar we het meest van ontspannen is een accepterende aanraking, een gevoel dat je goed bent zoals je bent.

Voor wie?

De cursus is zowel bedoeld voor beginners als voor mensen die al enige massage-ervaring hebben. Ook is hij geschikt voor mensen die ontspanningsmassage bij het uitoefenen van hun beroep kunnen toepassen.

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een diepgaande vorm van lichaamswerk. Het ondersteunt je meer bewust te worden van je lichaam, gevoelens en gedachten. Het ontspant en creëert ruimte. Door aanraking, voelen, zelfonderzoek en gesprek ervaar je een directer contact met jezelf en krijg je meer zelfinzicht. Het kan een ontdekkingsreis zijn in hoe je vrijer en zelfbewuster in het leven kunt staan.

Zowel fysieke klachten als vragen rondom persoonlijke groei kunnen aanleiding zijn voor het nemen van Rebalancing-sessies.

Praktische informatie

De Cursus Ontspanningsmassage in de Vogezen is onderdeel van de activiteiten van het Eigentijds Zomercollege, welke gegeven wordt in Frankrijk op Ecolonie Vakantie. De Cursus Ontspanningsmassage in Groningen wordt in Groningen gegeven aan een kleine groep.

Wanneer
juli 2017

Cursusduur
maandag tot en met vrijdag van 9.30 – 12.30 uur 

Introductie: 
zondagmiddag (tevens 1e les van de cursus).

Prijs:
€ 215,- (incl. massageolie) in de Vogezen; €250 in Groningen (€25 korting bij betaling voor 1/4/17)

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web