Reis

Ed
Vakantie Trager themaweek - Ontspannen en vrij bewegen in je dagelijks leven
Praktijk Rebalancing en Trager Groningen
Ed Bodewes
Bieslookstraat 2
9731 HG Groningen
Groningen / Nederland
0505717639
0618347644

www.rebalancing-lichaamswerk.nl
Locaties Hennezel - Lorraine
Prijs vanaf € 215,00


Wat?
Je maakt kennis met de inspirerende, speelse, ontspannende en effectieve bewegingsscholing van dr. Milton Trager, die bewegen vrijer en leven lichter maakt.

Onderdeel van de Trager benadering zijn Mentastics® (mental gymnastics). Dit zijn gemakkelijke bewegingen van je lichaam, die je geest aanspreken op kwaliteiten als lichtheid, zachtheid, ruimte, beweeglijkheid en het ervaren van balans in houding en verbinding met de grond. Ze nodigen je lichaam uit om onnodige spanningen die zich in je spieren hebben vastgezet los te laten. Stress, stijfheid en ongemak maken plaats voor diepe ontspanning en gemak.

Hoe?
Elk dagdeel ontspannen we door simpele, speelse en effectieve bewegingen. We worden ons eerst opmerkzaam van onze eigen lichaam en geest.

Daarna brengen we met lichaamsgewicht en handen via ritmische bewegingen en zachte strekkingen de ontspanning en rust over op een ontvanger. Op en naast een massagetafel.

Je kunt thuis de ervaringen en inzichten van deze week weer oproepen en integreren in je dagelijkse bezigheden.

Alle lichaamsdelen die we ontspannen en verbinden deze week zijn:
·         hoofd, nek, schoudergordel, armen en handen
·         voeten en benen, bekken en (onder)rug
·         buik en borst

Voor wie?
Voor iedereen die op een plezierige manier zijn natuurlijke houding en beweging wil (her)ontdekken en in het dagelijks leven meer wil gronden en ontspannen. Als je vooral de schaduwzijden in je leven ziet en meer de zonnige kanten aan den lijve wilt ervaren. Als je ontspanning wilt ervaren bij klachten als rug-, schouder- en nekpijn, burnout, slapeloosheid enz. Voor mensen die in de zorg werken, computerwerk doen of voor counselors, dansers, sporters, muzikanten. Én voor iedereen die zelf lichaamswerk of massage deelt.

Wat is Trager?
De Trager Approach is een vorm van bewegingsscholing en lichaam/geest integratie. Het bevrijdt diepliggende fysieke en mentale patronen en bevordert diepe ontspanning en fysieke mobiliteit.
 
Trager gaat er van uit dat het lichaam van nature een gracieus en vitaal systeem is.

Door ongunstige ervaringen als stress, trauma, repetitieve handelingen, verkeerde lichaamshouding, ziekte en teleurstellingen, kan het beperkter en stijver worden.

De gratie en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw geleerd door aanraking en zachte bewegingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering – tot het onderbewuste het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak oppikt. De nieuwe gevoelservaringen overschrijven de oude beperkende patronen.

Praktische informatie

Praktische informatie

De Trager themaweek is onderdeel van de activiteiten van het Eigentijds Zomercollege, welke gegeven wordt in Frankrijk op Ecolonie.

Wanneer:
Zaterdag juli / augustus 2017

Cursusduur

Introductie zondagmiddag  (tevens 1e les van de cursus).
maandag tot en met vrijdag, iedere ochtend 3 uur

Prijs:
€ 215,- per persoon

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web