Individuele begeleiding

Nell
Rebalancer en Natuurgeneeskundig Therapeut
Natuurgeneeskundigepraktijk Nederweert
Nell Ketelaars - Mennen
Bosserstraat 6a
6031 NS Nederweert
Limburg / Nederland
0495-633936
0650474901

www.rebalancingnederweert.nl
Bestedingscategorieën Rebalancing
Beroepsvereniging 
Ja
Ziektenkosten verg.
Ja


Rebalancing is een vorm van lichaamswerk met een holistische benadering. Door zelfonderzoek, lichaamsanalyse en diverse soorten van massage maak ik cli├źnten meer lichaamsbewust.

Na de Rebalancingopleiding heb ik mijn studie voortgezet en mijn werkterrein verbreedt. Als natuurgeneeskundig paramedisch therapeut ga ik uit van de vijf natuurgeneeskundige principes; energetisch werk, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Ik kijk naar de klacht en zoek de patronen die onder de klacht liggen. Er is altijd een samengaan van lichaam, geest en ziel. Voel je je gespannen, dan kun je dat lichamelijk ook voelen omdat de adem bijvoorbeeld niet vrij stroomt of er druk wordt ervaren op de borst of spanning in de buik. Andersom kan ook een lichamelijke klacht zoals nek- of rugpijn een onderliggende psychische oorzaak hebben. We bouwen gaandeweg ons leven allemaal muurtjes om ons heen als een soort bescherming. Samen gaan we kijken of er een luikje open kan, een kier wordt gevonden zodat er wat licht kan binnenkomen of deuren kunnen worden geopend. Als er inzicht ontstaat of een patroon wordt herkend dan is het wellicht tijd om dit patroon ook te erkennen en er daarna afscheid van te nemen. Het heeft dan zijn diensten bewezen en is overbodig geworden.

TRAUMAHEALING kan onderdeel zijn van de behandeling. Van de primaire reacties vluchten, vechten en stilhouden kijk ik onder andere naar de laatste reactie; het stilhouden. Deze reactie volgt op een plotseling gebeuren waarvan je erg schrikt. We zijn verleerd om daarna ons lichaam, zoals dieren doen, los te schudden. Daardoor verstarren onze spieren en gaan ze vast zitten.

Mijn sessies worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Kijk op www.batc.nl wat de vergoeding voor jou is.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web