Individuele begeleiding

Frederieke
Praktijk Ayurfreddy voor Ayurveda en Jyotish
Ayurfreddy
Frederieke Couvée
Multatulilaan 55
1215 BH Hilversum
Noord-Holland / Nederland
06-21541317

www.ayurfreddy.nl
Bestedingscategorieën Ayurveda
Beroepsvereniging 
Ja
Ziektenkosten verg.
Ja


Ayurveda is een meer dan 5000 jaar oude geneeskunst uit India. Ayur betekent leven en Veda betekent kennis. Ayurveda is dus de kennis van het leven. Of beter gezegd, de kennis van het leven van alledag. Ayurveda geeft regels voor het dagelijkse leven, die ervoor zorgen dat men in balans blijft en zo ziekte voorkomt.

Volgens de Ayurveda is ieder mens uniek en zijn voor iedere persoon andere regels van toepassing.

In de Ayurveda wordt de leer van de drie basisenergieën (dosha’s) gebruikt. Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde). Ieder mens is opgebouwd uit deze drie dosha’s. De verhouding van de drie dosha’s bepalen de constitutie (gestel) van een persoon. Iemand kan bijvoorbeeld veel Vata hebben, veel Pitta en slechts een beetje Kapha, dan heeft deze persoon een Vata-Pitta constitutie.

Het is van belang om te leven volgens de regels die bij jouw constitutie passen. Melk is bijvoorbeeld Kapha verhogend, dus niet goed voor iemand die al veel Kapha heeft. Iemand met veel Vata en weinig Kapha zal juist wel veel baat hebben bij het nemen van melk.

Door te leven volgens uw constitutie kunt u voorkomen dat u uit balans raakt en dat er ziekten ontstaan. Ayurveda richt zich vooral op preventie van ziekten, maar kan ook onbalans in het lichaam en de geest herstellen.

Ayurfreddy biedt consulten en behandelingen om de onbalans van het lichaam en geest te herstellen en u te helpen weer dichter in uzelf te staan. Ik bied vanuit mijn praktijk zowel voedingsconsulten als verschillende Ayurvedische behandelingen.  De Ayurvedsiche warme oliemassage heeft een weldadige uitwerking op lichaam en geest en werkt goed bij stress. Ook kan ik kruiden en specifieke yogaoefeningen voorschrijven die passen bij uw constitutie en aard van uw klachten. Daarnaast bied ik Vedische astrologie (Jyotish) consulten aan.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web