Workshop

Diana Sophia
Workshop voeding en koken volgens de 5 elementen
Barada
Diana Sophia Jansen
Rijksstraatweg 67
3454 JD De Meern
Utrecht / Nederland
06-46732346

www.barada.nl
Bestedingscategorieën Levensstijl
Websites www.barada.nl/workshops
Prijs vanaf € 120,00
Beroepsvereniging 
Nee
Ziektenkosten verg.
Nee


Tijdens deze workshop leer je hoe 5 elementen voeding bijdraagt aan jouw vitaliteit, het lekker in je vel gevoel. Je leert hoe voeding volgens de 5 elementen de interne energiestroom ondersteunt door blokkades op te heffen met behulp van voeding.

Hoe is de workshop ingericht?
We staan eerst stil bij een stukje basistheorie, zodat je de benodigde basiskennis kent en weet waar je het over hebt. Dan ontdek je hoe je het zelf in de praktijk kan toepassen. Dit deel gaat over het eten bereiden, het koken volgens de 5 elementen en zal in de les theoretisch zo voorbereid worden dat je thuis direct in de keuken aan de slag kan. 

De 5 elementen voedingsleer is in eerste instantie gericht op het vermijden van disbalans en fysieke klachten. Maar ook achteraf kan het de disbalans nog herstellen. Dit gebeurt door het lichaam de juiste energie te verstrekken door middel van energetisch verantwoord en vooral ook lekker voedsel.

Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de voedende cyclus van de 5 elementen: alle 5 de elementen zijn gekoppeld aan een smaak en iedere smaak komt voor in een gerecht. Uitgangspunt hierbij: aan ieder element - water, hout, vuur, aarde, metaal - hangt een positieve en negatieve emotie, een kleur, smaak en ook een organenpaar. Disbalans in de emotie zorgt voor disbalans in het element en voor disbalans in het bijbehorende organenpaar. Eten volgens de 5 elementen zorgt ervoor dat de blokkade opgeheven wordt en de energie weer kan stromen.

Daarnaast houden we rekening met de thermische waarde van een voedingsmiddel. Deze thermische waarde staat voor de specifieke energie die een voedingsmiddel voortbrengt. Het heeft niets met de temperatuur van het voedingsmiddel te maken maar zegt alles over hoe energetisch verantwoord een gerecht is: geeft het je energie of remt het juist je energie af?

Locatie : De Meern, Utrecht
Contact : Diana Jansen/ Barada en LIV Lekker In je Vel
De workshop duurt 1 dag van 10.00-16.00 uur en kost 120,- (excl BTW). Lunch, koffie, thee en water zijn inbegrepen.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web