Geschenkpakketten 2012/2013
Alternatieve Kadobon nieuwsbrief
Alternatieve Kadobon online kopen

Sonja Buijs


Er zijn veel manieren waarop je als mens een bewuste levenswijze kunt ontwikkelen. Net zoals er veel wegen naar Rome leiden. Ik geef je graag een kijkje op mijn levenspad. Dit kijkje is een citaat uit mijn boek ‘Opgeruimd Leven in je Huis’.

Mijn eigen weg om bewust te gaan leven startte ergens tussen mijn negende en twaalfde jaar. Ik had een groot verlangen om in de huid van andere mensen te kruipen. Ik begreep al die emoties in mezelf niet en ik had geen flauw idee of ik een normaal mens was of dat ik afwijkingen vertoonde. In die tijd vreesde ik dat mijn omgeving vond dat ik een beetje gek was, maar zo aardig was om het me niet te laten merken. Door in de huid van anderen te kruipen wilde ik voelen wat zij voelden.  Als ik dat wist, kon ik het vergelijken met mijn eigen gevoelens en dan wist ik tenminste hoe het zat. Dat werkte natuurlijk niet, ik moest het zelf uitzoeken. En dat deed ik door mijn gevoelens continu van alle kanten te bekijken, me af te vragen waarom ik voelde wat ik voelde, waarom ik dacht wat ik dacht, waarom ik reageerde zoals ik reageerde.

Al dat onderzoek in mezelf heeft me veel geleerd over de verbanden tussen wat ik voel, denk en wat er in mijn omgeving gebeurt. Tot ver na mijn puberteit ben ik met dit innerlijk onderzoekswerk bezig geweest. Ik was dan ook iemand die vooral veel met zichzelf bezig was. Ik leefde als het ware van binnen, maar ondertussen ging het leven om me heen natuurlijk gewoon door. De buitenkant van mijn leven ontvouwde zich als het ware ‘automatisch’ en ik ging daarin mee.

Na 14 jaar in de accountancy gewerkt te hebben begon ik me te realiseren dat mijn leven voortging zonder dat ik degene was die aan de touwtjes trok. Een deel van mij, en dan vooral mijn intellectuele intelligentie, had het zeker naar zijn zin gehad als accountant. In mijn karakter zit een heel groot stuk dat graag de controle heeft over de dingen in het leven. En in de accountantspraktijk ben je bezig met het beheersen van processen in een bedrijf. Dat sloot wel aan. Maar in het weekend ontstond er altijd een gevecht tussen tijd die ik aan mijn werk zou moeten besteden en mijn wens me te verdiepen in emotionele en spirituele aangelegenheden. Afgezien van de verplichte nummers voor mijn accountancystudie, won de studie van de emotie en spiritualiteit het altijd glansrijk.

De laatste paar jaar in mijn baan op het accountantskantoor liep ik letterlijk op mijn tandvlees en kwam ik zelfs in de vakantie nauwelijks tot rust. Dit ging zo door totdat ik in een drukke periode een keer een hele nacht lang niet geslapen had vanwege de opgelopen spanningen. De volgende dag meldde ik me ziek. Toen viel het kwartje dat het zo niet langer verder kon. Ik had te lang genegeerd dat mijn uiterlijke wereld en mijn innerlijk verlangen mijlenver uiteen lagen. Aan de ene kant had ik mijn rationele en controlerende werk, aan de andere kant verdiepte ik me in de emoties en alles wat een mens drijft. Een groter contrast is bijna niet denkbaar. Hoewel ik twee dagen later weer aan het werk ging, is dit moment wel het omslagpunt geweest. Ik heb in die periode het jaar van de verandering ingeroepen en ben cursussen voor zelfontwikkeling gaan volgen. Daardoor kwam ik van mijn bank af en ging dingen doen met mijn interesse voor gevoelens, emoties en motivaties van mensen in plaats van er enkel over te lezen.’

Door deze verandering ben ik mijn eigen praktijk Within Reach gestart. Ik begeleid mensen om innerlijke ruimte in zichzelf te creëren. Daar gebruik ik het Enneagram en de Kinesiologie voor. Ik ben Enneagram Integratie Kunde Coach, gebruik de spiertest zodat het lichaam van de cliënt kan aangeven wat hij nodig heeft en ik pas aura- en chakrahealing toe.

In dezelfde periode dat ik met mijn broer de Alternatieve Kadobon heb ontwikkelt, ben ik Yvonne de Bruin tegen gekomen. Zij is professional organizer en met haar heb ik het boek ‘Opgeruimd Leven in je Huis’ geschreven. Het is een bijzondere combinatie geworden van organizing principes en het enneagram.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web