Geschenkpakketten 2012/2013

Webwinkel module

Voor iedere webwinkel is een webwinkel module nodig. Met deze module wordt je webwinkel aan de linker zijde van het overzicht deelnemers vermeld. De webwinkel module is alleen verkrijgbaar in combinatie met het pluspakket.

Na je aanmelding op basis van het pluspakket kun je de webwinkel module gratis aanvragen door een e-mail te sturen. De module wordt dan automatisch voor je geïnstalleerd.

Onderstaande vragen gaan in op de manier waarop kadobonnen via een webwinkel kunnen worden ingewisseld.

Ik heb een webwinkel waarbij ik voorafgaande betaling vraag. Hoe wissel ik de kadobon dan in?

Het belangrijkste is dat je instructies geeft aan de bezoekers van je website hoe ze de kadobon bij jou kunnen inwisselen. De instructie houdt in dat je aangeeft waar in het bestelproces de bezoeker met een Alternatieve Kadobon de kadoboncode kan doorgeven. Een veld waar opmerkingen kunnen worden geplaatst is daarvoor bijzonder geschikt. De kadoboncode vind de bezoeker door de kraslaag op de kadobon weg te krassen.

Nadat je de bestelling met de kadoboncode hebt ontvangen, log je in op de website van de Alternatieve Kadobon en geeft de ontvangen kadoboncode door. Je maakt je factuur op zoals gebruikelijk met het enige verschil dat de klant hooguit het resterende bedrag betaald, dat niet door de kadobon is gedekt.

NB Nadat je je aangemeld hebt ontvang je een stap voor stap handleiding voor het inwisselen van kadobonnen.

Kan dat inwisselen van kadobonnen ook automatisch geregeld worden?

Ja, dat kan. Voor een webwinkel met een elektronische betaalmethode is er een betaalmodule beschikbaar. De betaalmodule bouw je in in jouw eigen webwinkel. Bij het afrekenen kiezen bezoekers als betaalmethode de ‘Alternatieve Kadobon’ waarna de volledige betaling automatisch wordt afgewikkeld via de Alternatieve Kadobon. Na afronding van de betaling ontvangt jouw webwinkel een signaal, zodat de order aan je klant kan worden bevestigd en uitgeleverd.

De uitbetaling van ingewisselde kadobonnen vindt eens per maand plaats, zoals toegelicht bij uitbetaling kadobonnen. Het deel van de orderbedragen, die niet via een kadobon zijn geïnd, schrijven we eens per week op jouw bankrekening bij.


Hoe bouw ik de betaalmodule in in mijn webwinkel?

Dat is afhankelijk van de software die je voor je webwinkel gebruikt. Voor de volgende standaard webwinkel software is een betaalmodule beschikbaar:

- Virtuemart voor Joomla vanaf versie 1.1.2 (www.virtuemart.net);
- Event Registration Pro voor Joomla vanaf versie 1.5.15 (www.joomlashowroom.com);
- Magento vanaf versie 1.4 (www.magentocommerce.com);
- osCommerce vanaf versie 2.2 (www.oscommerce.nl).

Je ontvangt de betaalmodule met een beschrijving van de stappen om de module te integreren in jouw webwinkel. De gemiddelde tijd voor het integreren, inclusief een testbetaling, is circa een half uur.


Ik werk met andere standaard webwinkel software. Wat nu?

Neem dan contact met ons op. Wij breiden de beschikbare toepassingen graag uit, zodat je de betaalmodule moeiteloos kunt inbouwen.


Ik heb een webwinkel op basis van eigen ontwikkelde software? Wat nu?

Neem dan contact met ons op. Wij verstrekken je graag de benodigde koppelingsinstructies, zodat je zelf in de gelegenheid bent de betaalmodule in te bouwen. Ook is het mogelijk op basis van een overeen te komen vergoeding de betaalmodule door ons te laten inbouwen.

alternatieve-kadobon-paars-horizontaal-web